Wie is het gezicht achter Kracht Communicatie?

Neem contact op

Mijn naam is Nadine Folkers. Woorden, schrijven en taalgevoel zitten in mijn bloed. Als klein kind zat ik al achter de typmachine, vastbesloten om daar een boek uit te rammelen. Dat boek kwam er (nog) niet, maar de teksten en artikelen voor kranten, tijdschriften, brochures en websites wel.

Ervaren

Ik ben opgeleid als journalist en werkte al voor de start van mijn studie geschreven journalistiek bij verschillende lokale kranten. Na mijn stage bij de Meppeler Courant bleef ik daar werken als redacteur. Vervolgens ging ik aan de slag als journalist bij een persbureau in Flevoland en schreef ik voor verschillende (landelijke) media. Ik bracht als verslaggever dagen door in de rechtbank of stond met mijn voeten in de polderklei voor een reportage.

Nieuwsgierig

Het naadje van de kous, dat wil ik weten. Heb ik altijd al gehad. Waarom-vragen zijn mijn lievelingsvragen en zorgen ervoor dat ik in de loop der jaren heel wat kennis heb vergaard over zeer uiteenlopende onderwerpen. Inmiddels verontschuldig ik me er niet meer voor dat ik alles van iemand, zijn product of dienst wil weten. Ik weet dat doorvragen mijn teksten sterker, levendiger en persoonlijker maakt.

Bevlogen

Ik werk graag met mensen. Kan slecht tegen onrecht en voel altijd de behoefte om verhalen te vertellen. Voor mijn werk op de communicatieafdeling van Open Doors reisde ik de wereld over. Ik vertelde de verhalen van mensen die hun stem niet mogen laten horen. Ik reisde in het holst van de nacht naar interviews en zag hoe het werk van een hulporganisatie eraan toegaat. Terug in Nederland verwerkte ik al die indrukken tot verhalen voor interne communicatiemiddelen en zocht ik externe publiciteit. Mijn verhalen werden geplaatst in kranten, tijdschriften en op websites.

‘What we know matters,
but who we are matters more’

Dit citaat van schrijfster Brené Brown is me erg dierbaar. Ik ben in mijn werk steeds meer op zoek naar wie mensen ten diepste zijn en wat hen drijft, in plaats van dat ik enkel beschrijf wat ze doen. Laat ik zo dan ook bij mezelf te werk gaan. Ja, ik ben opgeleid als schrijver, journalist en communicatiespecialist. Maar ik ben ook moeder van Sara en Jasper en echtgenote van Erwin. Ik heb mezelf heel goed leren kennen tijdens een zware depressie en enkele jaren therapie daarna, waardoor ik nu ook als ervaringsdeskundige werk bij een GGZ-instelling. Ik ben vriendin, buurvrouw, (schoon)dochter, moestuinder en wereldreiziger. Maar in de eerste plaats ben ik gewoon, simpelweg: mens. Met het verlangen verhalen te vertellen. Ik hoop dat dat binnenkort het jouwe mag zijn.

Koffie. Zullen we daarmee beginnen?

Ik kan op mijn website mooi vertellen wat ik je allemaal kan bieden,
maar laten we vooral kennismaken en een kop koffie drinken. Of thee, wat jij wilt.
Kan ik uitleggen wat ik voor je kan betekenen en kun jij bepalen of Kracht Communicatie past bij waar jij naar op zoek bent.

 

Bel of mail